Friday, March 8, 2013

Primera setmana sencera

Primera setmana completa de feina superada. M'he passat tota la setmana estudiant. Al final n'aprendré una mica, de verificació de processadors.

Està fent fresqueta, aquests dies. No puja per sobre de 0 ºC, la temperatura. Aquest matí baixaven plaques de gel pel Nid. És agradable caminar pel barri amb el fred que fa. Les llars de foc estan enceses i l'aire fa olor de fusta cremada. La neu cruix sota les botes (amb els claus posats, naturalment) i els corbs fan xivarri cridant 'croac! croac!' (en català correcte: 'òc! òc!'. No acaba de ser així el soroll)

L'asfalt dels carrers que no estan coberts de gel està trinxat. Tots els cotxes amb rodes de claus, els canvis de temperatura, la grava per no relliscar... I l'asfalt que es passa l'hivern cobert amb un pam de gel no sé jo si acaba gaire bé. Deuen gastar-se una pasta arreglant els carrers quan ve la calor.

Una cosa que he observat és que triga una barbaritat en fer-se de nit. Des que veus que s'amaga darrere d'un turonet fins que realment es fa fosc, passen dues d'hores com a mínim. I estem al mes de març. Serà interessant de veure com no s'arriba a fer fosc, d'aquí un parell de mesos.

Apa, a reveure!

3 comments:

  1. Bon dia Pau i felicitats per la primera setmana.
    Efectivament l'asfalt queda trinxat, a Moscou a l'estiu el deixen tal qual o sigui trinxat.
    Em sembla que les nits blanques són al juliol, a Sant Petersburg les criatures corrien pel carrer a mitja nit, tota la gent era pel carrer.

    ReplyDelete
  2. Primera setmana superada! Per cert, el segon paràgraf molt xulo, t'ho imagines perfectament el que descrius. Estàs fet tot un escriptor. Molts petons des de Barcelona (aquí amb temperatures més de primavera)

    ReplyDelete
  3. Bravo, bravo, bravo!!! Supervivent!!! D'aquí quatre dies ja no et reconeixeran com acabat d'arribar!

    ReplyDelete