Sunday, March 3, 2013

D'excursió!

Us presento la casa on estic vivint mentre no arriba la resta de la família:


Ahir va nevar una mica i aquesta nit ha seguit nevant. Depenent de quants dies fa que no neva, el jardí està cobert de neu o de gel. I aquí la prova d'una cosa que ja sospitava que havia de passar per força. 


Els cotxes s'acaben rovellant, amb tanta aigua, tanta neu i suposo que tanta sal a les carreteres. Si no rentes bé el cotxe, se't rovella per sota. A tenir en compte si algun dia tenim cotxe. Cosa que espero poder evitar, per altra banda. Surt car, un cotxe. I sempre en pots llogar un, si cal.

Amb la neu que ha caigut es  podien veure aquest matí totes les petjades dels visitants nocturns. Un exemple:


Un possible autor del dibuix:


Aquest matí he sortit a donar una volta. Tenia ganes de fer un passeig a la vora del mar i mirant el Google Maps he vist que hi ha un caminet que va resseguint la costa. Una mica més llarg del que m'esperava, perquè no havia planificat gens la ruta. El pla era anar a l'inici del camí i anar fent fins arribar al centre de Trondheim. Ha estat sortir i posar-se a nevar. Cap problema, vaig preparat. Una bona nevada, val a dir. Una d'aquelles que col·lapsaria Barcelona durant un parell de dies. La gent de la zona, tenint en compte que és diumenge, aprofita per sortir a passejar el gos, fer bicicleta, fer footing, anar al parc perquè els nens juguin... Neu? Quina neu?




No és que estiguin malament del cap, és que ben equipats ni el fred ni la neu són cap impediment per gaudir d'un diumenge fora de casa. 

El caminet que ressegueix la costa efectivament existeix, Google Maps no enganya. I és un caminet que tot de gent usa per passejar. Les vistes, tot i la poca visibilitat en mig de la nevada, espectaculars. Tens a la vista tot el fiord, i la costa és pràcticament verge.



Aquí la gent passejant pel camí de la costa, aprofitant que és diumenge:


Algun ocell també es pot veure a la riba. S'ha de tenir en compte que l'aigua estava a la vora dels 2 o 3 graus. Els bassals que hi havia pel camí rondaven els 0 graus, no s'acabaven de decidir entre glaçar-se o mantenir-se líquids.


I pel que veig aquí a Noruega no tenen, suposo que perquè no els ha calgut, una llei de costes per protegir el litoral. Es veuen algunes casetes molt a prop de l'aigua, que per altra banda fan bonic perquè no són hotelots de vint pisos. Els avantatges de no tenir un turisme desfermat i una avarícia sense límits.


I finalment la ruta més o menys reconstruïda amb el Google Maps a partir d'on recordo haver passat, el punt A és per on para la casa on estic.


 Diu Google Maps que són uns 13,5 kilòmetres i el caminet de la costa va pujant i baixant contínuament. He arribat mort a casa. Pel mig he fet una paradeta per dinar. Sort que he parat. Però s'ha de dir que ha valgut molt la pena. Repetiré.

Apa, a reveure!

5 comments:

  1. Precioses les fotos i la ruta. Interessant el tema dels cotxes. A mi crec em costarà més adaptar-me al fred, però bueno arribarà un dia que sortiré en aquest tipus de fotos :DD. Descansa, esportista!

    ReplyDelete
  2. Bona nit Pau,
    Gràcies per les descripcions. He mirat si esbrinava el nom dels dos ocells que has fotografiat, fa temps em dedicava a observar ocells. El segon em sembla que es un Bernat Pescaire de nom científic Ardea Cinerea; el primer no en tinc ni idea, podria ser potser un còrvid com la garsa però la cua es massa curta. Aniré mirant.

    ReplyDelete
  3. Bona nit altra vegada Pau,
    ja he trobat l'ocell, efectivament és un còrvid és tracta de la Cornella emmantellada o dit en llatí Corvus corone cornix.
    Hi ha una web sobre els ocells de Noruega http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_d'ocells_de_Noruega , aquí hi he trobat una fotografia del teu misteriós visitant.

    Gràcies per les respostes!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trondheim n'està ple , aleshores, de cornelles emmantellades. Bèsties grosses, s'ha de dir. Garses també n'hi ha unes quantes. Ocells ben resistents, per aguantar els hiverns de la zona.

      Delete
  4. M'encanta!!! Vindré segur!!! De vacances, eh!

    ReplyDelete