Tuesday, March 5, 2013

Plou

Avui ha estat plovent tot el dia. Res important, un plovisqueig constant de poca intensitat. D'aquells que encara que no ho sembli et deixa xop de cap a peus. I vinga tothom fent footing i anant en bicicleta. Hauria de mirar dades, però aquesta gent ha d'estar molt sana. Molts atacs de cor no deuen tenir. O sí, de tant  fer exercici. Una petita consulta a Google... Ja he vist les dades. Moren poc d'atac de cor, val a dir. Però no moren d'atac de cor gaire menys que a l'Europa més desenvolupada. Potser al fer-se grans perden l'hàbit de córrer.

Encara vaig de casa a la feina i de la feina a casa caminant. Aviam si així em poso en forma. I m'estalvio la pasta que val el transport, que no és poca. Agafo una ruta que no és la més curta però és força planera. La que em dóna Google Maps és complicada  i travessa un o dos turons, amb les corresponents pujades i baixades. Quan tingui una línia de mòbil noruega i pugui consultar internet quan estigui al carrer provaré la ruta que em diu, aviam com va.

He anat a l'oficina d'Hisenda (Skatteetaten) per aconseguir la targeta d'impostos. Va bé per pagar l'impost sobre la renta que et toca. Tinc entès que si no la tens et claven el tipus màxim. I de passada obtenir un número provisional d'identificació per poder obri un compte al banc i poder cobrar la nòmina. Tot molt bé si hagués recordat de portar el contracte de treball. Aix, quin cap. Demà ho faig segur.

Avui el meu cap, perquè no m'avorreixi, m'ha donat per llegir uns milers de pàgines més. Acabo el dia amb mal de cap de tant llegir. Deu ser el cervell, que s'infla amb tants coneixements nous i fa pressió contra el crani. També m'he connectat al superordinador que tenen a Cambridge i que fan servir per simular els processadors que dissenyen. Per a un informàtic com jo, allò és porno dur. Quina bèstia... I l'aprofiten al 100%, sense cap mena de dubte. Tres-cents mil treballs en cua. I se'ls anava menjant de mil en mil com qui no vol la cosa. Haig de buscar més informació sobre aquesta màquina. I si no és confidencial, us la passo. Ja preguntaré.

Ah, sabíeu que a Noruega paguen l'electricitat gairebé un 30% més barata que a Espanya? Penseu que els salaris són el doble o més que a Espanya. Ara entenc com és que la majoria de botigues a la nit deixen els llums encesos. I no els fa por tenir radiadors elèctrics engegats tot el dia. I no fan servir cuina de gas sinó elèctrica. Una mica malbaratadors, pel que fa a l'energia.

Espero poder sortir a fer fotos aquest cap de setmana. A reveure!

5 comments:

  1. Un dia molt productiu pel que llegeixo ;).
    Ànims, que d'aquí poc els tràmits ja s'hauran acabat. Un petonàs!

    ReplyDelete
  2. Però qui t'ha dit que fer esport redueix el risc de patir un infart???? Error fatal!!!

    ReplyDelete
  3. És molt millor relaxar-se a una chaise longe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ara que tinc un bon entorn per fer excursions, aprofito. Relaxa molt, caminar. I aviam si així m'aprimo una mica, que ja toca.

      Delete
  4. Caminar segur que va be, però començar fent 15 quilometres no se si tant, la veritat es que els altres disfrutem de les teves passajades

    ReplyDelete