Tuesday, March 19, 2013

Finances

Ja tinc compte bancari a Noruega! Aviam si aquest mes cobro per transferència o m'ho donen d'alguna altra manera. Demà toca registrar-se a Correus. Sí, tu. T'has de registrar per poder rebre el correu. Com els agrada la burocràcia. Un cop registrat suposo que no tindré problemes per rebre la carta d'Hisenda amb el número d'identificació personal definitiu i la targeta d'impostos. I també podré rebre la targeta de dèbit del banc i el generador de claus per poder fer operacions a través d'internet. Quantes coses...

Avui he passat una mica de fred. Devíem estar a uns -10 ºC, res alarmant. He sortit de casa com surto últimament, sense malles tèrmiques, samarreta de cotó, polar i jaqueta. Però resulta que avui a més de fred feia vent, i semblava que estiguéssim a -20 ºC i les cames ho notaven. Per no parlar del que no són les cames. Sort que la feina ja la porto feta de casa... En definitiva, que demà, malles tèrmiques. I el polar a la motxilla, que si no suo una barbaritat. És complicat això del fred.

Ah, i com que els dos dies anteriors no havia fet gaire fred, estàvem de desglaç per aquí a Trondheim. La neu s'havia anat fonent i havia deixat el gel al descobert. Avui a -10 ºC l'aigua del desglaç altra vegada convertida en gel i el terra amb un coeficient de fricció estàtica massa proper a zero. Sort que ja he après a anar sobre el gel. És un caminar que recorda el d'un pingüí, però és segur i efectiu. Ara només em falta agafar una mica de velocitat en els trams difícils i ja estaré plenament integrat. El balanç d'aquest primer mes és de només dues caigudes i algunes patinades sense conseqüències.

Apa, a reveure!

No comments:

Post a Comment