Wednesday, April 17, 2013

Autobús

Ja he deixat de caminar per anar a la feina. Fer el mateix camí cada dia al final deixa d'aportar res de nou. És un exercici que em convé, però el temps que guanyo anant d'un lloc a un altre no té preu.  De moment, per comprar el bitllet, faig servir una aplicació pel mòbil. Creada per l'empresa de transports, atb.no, et permet comprar un bitllet que pots fer servir per pujar a un autobús o tramvia. A la pantalla del mòbil t'apareix el bitllet, que has d'ensenyar al conductor quan puges. Així no cal portar efectiu per pujar a l'autobús. Comprat així el bitllet surt per 25,5 corones. Si compres el bitllet a l'autobús et costa 40 corones. També tens l'opció de comprar la targeta de transport recarregable. Amb aquesta targeta el que fas és carregar-la amb més o menys dies de transport. Com més dies compres, més barat et surt el preu per dia. Crec que carregar-la amb un mes de transport surt per 600 corones. Si fas un parell de viatges els dies laborables, et surt el trajecte per menys de 15 corones. Però donat que on anirem a viure està més a prop del centre, i que tampoc té una línia d'autobús que passi per davant de casa, no crec que necessiti agafar autobús un cop faci la mudança.

Un detall curiós és que als autobusos els martellets per trencar les finestres hi són tots. No en falta cap, perquè ningú se'ls emporta. Recordo que a Barcelona TMB acabava ancorant amb un cable d'acer els martellets. I recordo haver vist cables d'acer tallats. Potser a Oslo, al ser molt més gran, pateixen més aquest vandalisme. Ni idea.

Ja és definitivament primavera. Fa dies que no neva. Em sembla que ja no glaça a les nits. Els carrers i les voreres estan lliures de neu i gel. Diu la previsió que mínima de 3 ºC i màxima de 7 ºC. Avui ha estat el primer dia que no m'he posat botes de muntanya per sortir de casa. I no ha anat malament. És més còmode anar amb calçat de ciutat. La casa on m'estic ja no està envoltada de neu. Ai sí, una foto estaria bé, oi? M'ha fet mandra sortir a fer-la. Aviam si en faig alguna.

Apa, a reveure!

No comments:

Post a Comment