Monday, April 8, 2013

Ben bé, a què et dediques?

Aviam, els tràmits del dia: portar una carta a l'ajuntament sobre la preinscripció del més menut de la casa. Acceptant, de fet, la plaça que ens ha tocat. He aconseguit concertar una visita a un apartament demà a la nit. He rebut la targeta de crèdit del banc i he pogut aconseguir el BankID, que serveix per moltes coses. He activat el servei per fer transferències internacionals, cosa que es fa trucant per telèfon. Et demanen una pila de coses per estar segurs que realment ets tu. El BankID, entre d'altres coses, serveix per demanar metge de capçalera i per xafardejar el que cobren els companys de feina. I crec que per avui ja he acabat els tràmits.

La feina, per cert, bé. La feina del meu equip consisteix en passar comandes i dades més o menys aleatòries a dues versions diferents de la mateixa GPU i veure que les dues versions treuen el mateix resultat. Una versió és un model escrit en C++ que és el patró amb el qual comparar, i l'altra versió és el propi disseny escrit en Verilog que després serveix en última instància per fabricar els xips. Ara estic intentant que el model s'empassi unes dades en un format nou, però el que fa és petar, sense donar gaires explicacions. Probablement sóc jo que no poso les coses al lloc on toca, però mai se sap. De moment no conec prou com funciona tot plegat per donar una explicació clara i concisa. I tampoc és que pugui entrar en detalls molt tècnics, perquè estaria divulgant informació confidencial. No és que sigui cap gran secret, tampoc, però al cap i a la fi, l'empresa fa peles gràcies a tots els detallets tècnics.

Apa, a reveure!

2 comments:

  1. Com que pots tafanejar els sous de la resta? Son públics? Aquí a Anglaterra és bastant tabú això dels sous.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Els ingressos i els impostos que paga cadascú són dades públiques aquí a Noruega. Transparència total. És curiós. Saps el que cobra el veí, el company de feina, el cap i el paio més ric de Noruega.

      Delete