Wednesday, July 10, 2013

Ous

En algun moment dec haver comentat que aquí a Trondheim molts supermercats, en lloc de tenir diverses neveres pels diferents productes, el que tenen és una habitació refrigerada, amb tots els productes posats en prestatgeries. Llet, formatge, carn, iogurts i ous, entre d'altres. Ous, sí. Els ous els venen refrigerats. Igual que a Estats Units i Canadà. I no és una diferència petita, no. És una manera completament diferent d'entendre la cadena de producció, distribució i consum dels ous. Els ous que es venen a la Unió Europea i a molts altres països no es refrigeren per tal que en el moment de transportar-los fins a casa la humitat no s'hi condensi. Aquesta humitat,  si els ous no estan molt i molt nets, després es converteix en un cultiu de bacteris com la salmonel·la. I és per això que a Noruega els renten ben rentats abans de posar-los a la venda. I això no es fa a la UE perquè els ous en el moment de la posta queden recoberts amb una pel·lícula protectora. I si obligues als productors a no rentar-los, els obligues a mantenir les gàbies de les gallines en bones condicions higièniques. Una llarga cadena de conseqüències a partir d'una petita diferència, eh? L'article on vaig llegir tota aquesta història el podeu trobar aquí.

Ah, per cert, la llet que venen és fresca, només pasteuritzada i homogeneïtzada. I la llet sencera és espectacular. Té gust de llet. Ni punt de comparació amb cap de les llets que es poden comprar a Catalunya als supermercats. De veritat. És llet cremosa i gustosa. La contrapartida és que has de comprar llet tot sovint, perquè si no es fa malbé.

Canviem de tema. Saps que una empresa no està passant per un bon moment quan veus que la gent que treballa a aquella empresa comença a posar al dia el seu perfil de LinkedIn. Una actualització de tant en tant és normal, però part de la plantilla posant-se de cop i volta a polir el currículum, uf. És curiós quanta informació es pot deduir a partir de l'activitat de la gent a les xarxes socials i professionals. I dels blocs, naturalment. Jeje.

Apa, a reveure!

1 comment:

  1. És super curiós això dels ous. Mai m'hagués pensat que a algú se li ocorregués rentar els ous abans del moment de consumir-los!!! My God! Veig tots els bitxets microscòpics atravessant la closca i fent niu al rovell! I jo que menjo ous directes de pagès!

    ReplyDelete