Sunday, June 2, 2013

Herba alta

Quan ja semblava que Noruega es decidia amb fermesa per un clima desèrtic, ha tornat la fresca i les pluges.  Ja respiro més tranquil. Uns dels factors que em van fer-me decidir per una feina al nord d'Europa va ser que no em passaria bona part de la primavera, tot l'estiu i cada cop més un la totalitat de la tardor xopant samarretes de suor. Estava a punt de mirar feines a Svalbard (no li digueu a la Lidia, que li agafarà un cobriment). Des que va deixar de fer fred, tot Trondheim està de color verd. Vinga a créixer les plantes, com si s'acabés el món i fos l'última primavera. Normal, després comença l'hivern i tot queda arrasat. Ha de ser fèrtil de nassos, la terra de per aquí. Cada hivern gairebé tota la vegetació crescuda durant la primavera i l'estiu torna a terra i es podreix. Pocs arbres s'atreveixen a ser perennes.

Aquí al jardí hi ha un parell de pomeres bordes, ben florides. I un llit elàstic, on a l'Arnau li agradaria quedar-se per sempre. Una mostra:


Al Google Maps, mirant les imatges de satèl·lit del veïnat, es veuen tot de rodonetes als jardins. Són els llits elàstics. Moda passatgera? Culo veo, culo quiero? Ni idea. Però és clar, tenen uns jardins enormes i per tant el lloc per fer-ho. Ah, i així que tinguem una taula i unes cadires per posar a la terrassa, a fer barbacoes! Ja enviaré fotos. Parlant de jardins grans, recordo haver vist un robotet tallagespa. Com la Roomba, però per mantenir l'herba a una alçada raonable. Divertit, l'aparell. I silenciós. Suposo que només fa girar les fulles quan detecta herba alta. Pensen en tot.

Heus aquí els petitons fent una mica de feina a la taula de la cuina. L'Arnau amb exercicis que ens ha donat la seva mestra, la Dolors, perquè no perdi el ritme. I l'Adrià pintant sobre qualsevol cosa on pintin els llapis de colors (Hola, ratolinetes!)


Com ha canviat, l'Arnau, en dos anys a l'escola Pràctiques II. Ara ja és una personeta. Menja de tot, s'esforça molt per fer bé les feines i sempre parla content de l'escola. Ah, i a la foto es pot veure el mòbil que li va fer la Gracia, una de les seves monitores de menjador.

Floretes. Moltes floretes. És primavera i el jardí s'ha convertit en una petita orgia vegetal. Depèn de com t'ho miris, això d'estirar-te damunt de les herbes florides...



Apa, a reveure!

No comments:

Post a Comment