A petició popular, una entradeta gastronòmica. Què menjo aquí a Noruega? Millor comencem pel que no menjo. No menjo carn arrebossada (i com la trobo a faltar!). En primer lloc, no tenen pa ratllat. Sí, podria ratllar pa. Ja miraré de fer-ho, però francament, és molta feina. En segon lloc, quina carn? La que et venen al super envasada? És clar, una mica de tall-que-es-pela, tallat finet finet. Ah, no? Que no en queda cap paquet? I una mica de tapa plana? Ah, tampoc. No, és clar. Això es podria trobar en una carnisseria com cal. I aquí no en tenen d'això. De porc no en gasten. Bacó és l'únic que tenen de porc. I embotits d'importació. Jo que només vull una mica de llom per arrebossar. Unes botifarres. Uns senzills peus de porc. Un trosset de cansalada per una amanida tèbia. Unes galtes. Una mica de carn magra per unes llenties. Una mica del que sigui per fer una mica de brou. Doncs no. Res de tot això. Aix.
Parlem de la carn que sí tenen. Tenen filet, entrecot, carn picada i pits de pollastre. I punt. I si ho vols finet, t'ho talles tu. Carn fresca. O no. Perquè aquesta és una altra. Diguem que la carn que venen no és el que jo en diria carn fresca, fresca. És carn que si la olor que fa li notés a Barcelona, la llençaria sense pensar-m'ho dues vegades. La carn picada fa olor. Els pits de pollastre fan també oloreta. Sembla que t'hagis deixat la carn fora de la nevera un dia sencer. A ple estiu. Per sort la cocció tot ho mata. Espero.
El tema del peix també està pelut. Hi ha un mercat de peix que tinc pendent de visitar. Haig de mirar quins horaris fan i quin gènere tenen. I tinc entès que prop de la feina hi ha una peixateria. I aquí s'acaba el peix fresc a Trondheim. La resta, congelat. Poca varietat: bacallà i salmó. Quina tristor. Que sí, que amb bacallà es poden fer meravelles. Ja m'hi posaré. Al Bunnpris Gourmet, pots comprar peixos sencers (no em pregunteu quin peix, que no en tinc ni idea), congelats. Tota una bèstia de dos o tres quilos, que t'has d'emportar del super sencera. No ho acabo de veure clar.
De fruita i verdura fresca en tenen, i en varietat suficient. Té un preu, òbviament, però no n'hi ha per tant. Suposo que no tastaré ni nespres, ni albercocs, ni cireres, i ho trobaré a faltar. De bosses d'amanida talladeta també en tenen.
Una cosa curiosa és que les coses que necessiten refrigeració no ho tenen en neveres més o menys grans, repartides pel supermercat. Ho tenen tot ficat en una habitació refrigerada. Una habitació amb una porta lliscant de vidre on no et sobra la jaqueta que portes pel fred que fa al carrer. Dins de l'habitació hi ha prestatgeries amb tots els productes refrigerats. Llet fresca, formatge, sucs de fruita, carn, menjars precuinats, ous i alguna cosa més. Els congelats, però, sí que els tenen en congeladors com als supermercats de Barcelona.
Apa, a reveure!
Brother, això del menjar és un dramaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
ReplyDeleteA veure si et podem enviar alguna cosa, no sé... La carn fresca és impossible que t'arribi, però... Prova de buscar botigues online, potser elles si que tenen cosetes, i t'ho porten a casa... :-(