Sunday, January 19, 2014

El Nid, cobert de gel

El primer punt de la meva excursió matinal era el pantà que tenim més a prop de casa, Øvre Leirfossen ("La cascada del campament de dalt", si ho he entès bé). Així que m'hi anava acostant es podia sentir el brogit de l'aigua que estaven desguassant. Jo que volia veure-ho tot cobert de gel... Efectivament, molta corrent d'aigua i només una mica de gel a les vores. Moment d'anar riu avall cap al segon embassament, molt convenientment anomenat Leirfossen. Resulta que sí que es glaça, el Nid. Ja fa uns dies que la temperatura va baixar per sota de zero graus i no ha tornat a pujar. Heus ací la prova fotogràfica:



Suposo que en aquesta part del riu l'aigua baixa més tranquil·la, a l'estar entre dos pantans.  He mirat a quina hora passava el bus pel segon pantà per tal de tornar còmodament, però encara faltava una hora i mitja i he hagut de fer marxa enrere sense arribar a Leirfossen. El bosc que hi ha a l'altra banda del riu sembla que és accessible per un caminet que he descobert mirant les imatges de satèl·lit del Google Maps. Serà l'objectiu de la propera excursió.

Avui només he fet les fotos per fer el panorama anterior. No estava el cel gaire interessant per fer fotos de matinada. ´Tot el cel de color blau, sense núvols inflamats per la sortida del sol.

Apa, a reveure!

No comments:

Post a Comment